Mrkněte na naši novou sekci potravin od lokálních dodavatelů! Nově nabízíme kávu přímo z pražírny, kterou vám dodáme čerstvě upraženou po vaší objednávce.

Znovu použitelné kelímky a příbory nově v e-shopu

Švédský výrobce Light My Fire je srdcovka většiny nadšenců do kempování či trekování, ale poslední dobou se jeho praktické kelímky a příbory používájí čím dál více jako náhrada za jednorázové, takže je využijete zrovna tak při výletu do města, nebo i v kanceláři.

Není divu. Light My Fire vyrábí líbívé, barevné, jednoduché, ale funkční outdoorové vychytávky. Jejich Spork - tedy vidlička i lžíce v jednom - je skvělou alternativou jednorázovým příborům. Je velmi odolný, takže jej stačí mít v batohu či kabelce a budete vždy připraveni sníst zmrzlinu, zamíchat si kafe nebo zbaštit salát bez použití jednorázových příborů. Vidlička má ostřejší hranu, která má fungovat jako nůž. Zkoušela jsem se Sporkem sníst steak s brambory a šlo to bez větších problémů, ale v tomto případě potřebujete Sporky dva (pokud si nechcete steak přidržovat prsty) - jeden používáte jako nůž, druhý jako vidličku. 

 

Mým nejoblíbenějším výrobkem je Sporks 'n Case, což je pouzdro, do kterého se vejdou až dva Sporky. Jednak se vám příbor neumaže nebo nezapráší, ale hlavně vám pak po použití neušpiní batoh nebo kabelku, pokud jej nemáte zrovna kde umýt. Pouzdro pak doma jednoduše rozeberete a umyjete. Tohle je vážně praktické při každoděnních výletech či procházkách s dětmi. Lžíci mi po dojezení předají upatlanou odshora dolu a já se nemusím ztrapňovat tím, že bych z ní přebytky olizovala, nebo se snažila je setřít ubrousky.

Light My Fire má také verzi Spork Little pro malé děti, která je samozřejmě menší s kulatějšími hranami a bez ostřejší části na vidličce. Tahle mini verze ve velikosti přibližně čajové lžičky je ovšem skvělá i pro dospělé. Klasický Spork působí při míchání kafe nebo konzumování zmrzliny poněkud vtipně, protože je velký asi jako polévková lžíce (tedy ne, že by to s ním nešlo), ale tento prcek je přeci jen trochu decentnější. Pouzdro na tyto mini verze se nevyrábí, ale dáte (maximálně dva) bez problémů do pouzdra pro klasickou velikost, ačkoliv pouzdro při dovření úplně nedoléhá. To ale ničemu nevadí. 

 

Když mám v ruce Pack-up-Cup - složitelný kelímek - lituju, že nepiju kafe. Tento praktický kelímek se dá složit do malého balíčku díky pryžovému provedení spodní části. Kelímek má objem 260ml a můžete do něj nalít vroucí kafe nebo čaj. Víčko doléhá těsně, ale jelikož je v něm otvor pro pití a malá dírka pro přisávání vzduchu, není tedy hermeticky uzavřený. Kelímek také nefunguje jako termohrnek, protože nemá izolaci. Jeho funkce je zastoupit jednorázové plastové kelímky a vejít se nenápadně skoro kamkoliv. Kelímek zakoupíte v šesti barvách. 

 

A na co se můžete těšit od Light My Fire v budoucnu? Příští rok budou u nás v prodeji znovu použitelná brčka z ekologického plastu (která skvěle doplní Pack-up Cup) a všechny produkty se budou místo tritanu a polypropylenu vyrábět pouze z ekologického plastu. 

 

Lenka